Logo Jakkes Animatiestudio- animeren met passie

Veelgestelde vragen over animaties

Duur van de animaties

Wat de ideale lengte is van een animatie hangt sterk af van het doel, waarvoor je de animatie wilt gaan gebruiken. Ga je de animatie gebruiken voor een korte introductie van je bedrijf of product op social media, dan adviseren we deze niet langer te maken dan 30 seconden. Besef je wel, dat deze dan echt heel kort is, want met een begin- en een eindshot is er niet veel ruimte voor voice-over en/of tekst. Voor iets uitgebreidere uitlegvideo op social media (ongeveer 150 woorden) en bij de toepassing van de animatie op een website adviseren wij 1 minuut als richtlijn. Animaties die offline worden gebruikt voor presentaties of worden ingezet als instructievideo mogen rustig wat langer zijn, maar ook hier is de boodschap dat je op moet passen met de duur van de animatie.
Animaties van 30 seconden worden vaak gebruikt voor korte boodschappen op social media. De boodschap is kort en bevat slechts een paar korte scenes. Ze worden ook ingezet als een reminder bij langere animaties. In dat geval hebben ze dezelfde feel en look en zijn duidelijk herkenbaar, als onderdeel van een grotere campagne.
Eigenlijk voor bijna alles, want de meeste animaties hebben een lengte van 60 seconden. Hoewel 60 seconden veel lijkt, moet de boodschap compact en overzichtelijk zijn. Gemiddeld bevat een animatie van 60 seconden zo’n 150 woorden en 5 of 6 scenes. Wil je een uitleganimatie, bedrijfsanimatie of productanimatie laten maken? Dan is een animatie van 60 seconden meestal de beste keuze.
Heb je een langere boodschap of wil je iets uitleggen aan een bekende groep, dan is de animatievideo van 120 seconden geschikt hiervoor. Waarom een bekende groep? Dit zijn mensen, waarvan je zeker weet dat ze ook interesse hebben in het onderwerp en dus geneigd zijn om langer te blijven kijken. Bijvoorbeeld personeel, stakeholders, personen met een specifieke interesse etc.

Prijzen van de animaties

Voor een animatie van 30 seconden betaal je bij ons € 1.299, een animatie van 60 seconden kost € 1599 en voor een animatie 120 seconden is de prijs € 2.299 (prijzen zijn exclusief BTW). Voor spoedopdrachten (5 werkdagen na goedkeuring script) rekenen wij een toeslag van € 500. Blijkt de animatie is langer te worden, dan de gekozen optie, dan zijn er twee mogelijkheden: inkorten van het script of een iets langere animatie. Kies je voor het laatste, dan betaal je hiervoor € 150 per 10 seconden. Een animatie van 70 seconden kost dus € 1599 + € 150 = € 1749.

Bij Jakkes Animatiestudio hanteren wij vaste all-in prijzen. Dat wil zeggen een op maat gemaakte animatie met levertijd van 10 werkdagen (na goedkeuring van het script), professionele voice-over, ondertiteling (indien gewenst) en 2 revisie rondes.
Heb je een speciaal project met meerdere animaties (bijvoorbeeld een e-learning), dan kun je beter even contact met ons opnemen. We kunnen dan voor jou een speciale projectprijs maken. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden (0548 548212).
Normaal is onze levertijd al erg snel. Voor animaties van 30 en 60 seconden is dit standaard 10 werkdagen en voor animaties van 120 seconden is dit 15 werkdagen. Heb je een speciaal project met meerdere animaties (bijvoorbeeld een e-learning), dan kun je beter even contact met ons opnemen en we bespreken graag de mogelijkheden (0548 548212).

Levertijden van animaties

Door de korte lijnen en efficiënte processen is Jakkes Animatiestudio in staat om een animatie van 30 en 60 seconden in 10 werkdagen te maken. Bij een animatie van 120 seconden is dit 15 werkdagen. Dit rekenen we vanaf het moment, dat jij het door ons gemaakte script hebt goedgekeurd. Belangrijk hierbij is dat we snel kunnen schakelen met onze opdrachtgevers. Mocht je echt haast hebben met je animatie en niet zolang kunnen wachten, dan hebben we ook onze spoed service bij Jakkes Animatiestudio. Hiervoor rekenen wij een meerprijs van 500 euro, maar dan is de levertijd 5 werkdagen na akkoord op het script (10 werkdagen bij animatie 120 seconden), waarbij het natuurlijk van belang is dat we ook een snelle terugkoppeling krijgen. Snelle levertijden en korte lijnen, daar maken wij het onderscheid! Daarnaast zorgen onze vaste all-in prijzen, dat er geen onnodige tijd verloren gaat aan het offerte traject.

Ja hoor, geen probleem. Onze standaard levertijden zijn al erg kort. Voor een animatie van 30 of 60 seconden is dit 10 werkdagen na goedkeuring script. Voor animatie van 120 seconden is dit 15 werkdagen. Heb je nog meer spoed, dan hebben onze spoedlevering. Voor animaties van 30 of 60 seconden is 5 werkdagen na goedkeuring script en voor animaties van 120 seconden is dit 10 werkdagen na goedkeuring script. Na goedkeuring script? Ja, wij maken een script op basis de door jou geleverde informatie. Meestal hebben we hier 1 of 2 werkdagen voor nodig. Belangrijk is wel dat we samen snel kunnen schakelen en we snel feedback krijgen op de aangeleverde script en animatie.

Voor projecten is het lastig om op voorhand al aan te geven, wat de levertijd is. Daarom is het verstandig om bij projecten even contact met ons op te nemen. Op basis van de grootte van het project kunnen we dan een passende offerte uitbrengen met de daarbij horende levertijd (0548 548212).

Overige vragen aan Jakkes

Wij zijn snel en flexibel en we hopen dat jij dat ook bent, want alleen dan kunnen we de gewenste levertijden halen. Dat wil zeggen: snelle feedback, snelle aanlevering van bestanden, goed bereikbaar zijn en snelle betaling van onze facturen wordt ook altijd gewaardeerd 😉.

We willen van jou graag: de kernboodschap en een aantal bestanden. We willen graag weten, wat je kernboodschap is. Wat is je doel van de animatie? Oftewel, wat wil je overbrengen en wat en wie wil je bereiken? Moet de animatie een eigen look en feel krijgen en voorzien worden van het logo van je bedrijf of organisatie? Dan zullen we zeker gaan vragen naar deze bestanden. Werkt je organisatie met een huisstijlboek, dan ontvangen wij deze ook graag.

In het traject gaan we ook vragen in welke stijl je de animatie graag wilt laten maken. Onder het kopje stijlen kun je opties zien. Daarnaast willen we ook graag weten, wat voor soort voice-over je wilt hebben. Man/vrouw, zakelijk/informeel etc. Natuurlijk denken we graag mee om het beste resultaat te bereiken.

Dat klopt inderdaad! We zijn verhuisd van Holten naar Hengelo. Je vindt ons in ons nieuwe kantoor aan de Wegtersweg 20D in Hengelo. Makkelijk bereikbaar vanaf de A1 vanuit Twente, Salland, de Achterhoek en de rest van Nederland.