Logo Jakkes Animatiestudio- animeren met passie

Animatie laten maken? Hoe wij werken?
We leggen het graag uit!

Een animatie laten maken in vijf simpele stappen

Een animatie laten maken? In 5 simpele stappen werken we samen naar het einddoel: de animatie, waarmee je jezelf, je organisatie of bedrijf op een perfecte manier kunt presenteren. Helder en simpel te begrijpen voor anderen.

Offerte animatie - Jakkes Animatiestudio

Stap 1 - de offerte aanvragen

Zoek je een korte animatie (30 seconde), een reguliere animatie (60 seconde) of een spoedanimatie (binnen 5 werkdagen)? Selecteer deze bij offerteaanvraag. Je ontvangt van ons dezelfde dag nog een mailtje met je persoonlijke offerte, waarin alles wordt uitgelegd. 

Jakkes Animatiestudio - werkwijze animatieburo

Stap 2 - kennismaking

We bellen een dag later om te checken of je alles ontvangen hebt en of er nog vragen zijn. Dit is tevens het kennismakingsgesprek, waar we kort je wensen doornemen en je vragen beantwoorden. Is alles duidelijk en je wilt gebruik maken van de offerte, dan kan het echte proces beginnen.
Kennismaken met Jakkes Animatiestudio

Stap 3 - voorbespreken animatie

Wat wil je graag bereiken? Welk doel heb je voor ogen? Dit is de kernboodschap, die we samen formuleren voor de animatie. We bespreken ook de verschillende opties en mogelijkheden. Soms wordt deze stap gecombineerd met stap 2 om extra tijd te winnen.
Animatie laten maken? Script schrijven Jakkes Animatiestudio

Stap 4 - script animatie maken

Nu gaat Jakkes aan de slag met het script. We beschrijven hierin de verschillende scenes en de teksten voor de voice-over. Als we het eens zijn over het script en de teksten, dan zoeken we hier een passende voice-over bij. Belangrijk tijdens het proces is, dat we snel kunnen blijven schakelen.
Animatie levertijden

Stap 5 - animeren en opleveren

Het voorwerk is gebeurd, Jakkes gaat nu aan de slag met het animeren op basis van het script. Het concept bespreken we samen. Na de gewenste aanpassingen, leveren we 10 werkdagen, na het definitieve akkoord op het script, de animatie op. Bij animaties van 120 seconden is dit 15 werkdagen (grote projecten zijn op aanvraag).

Vaste all-in prijzen voor animaties

Een animatie laten maken met vaste all-in prijzen voor animaties, hoe fijn is dat? Geen lange offertetrajecten met kleine lettertjes of verrassingen achteraf. Super handig als je een budgettering maakt voor een project. Waarom dan toch een offerte aanvragen? Je krijgt van ons geheel vrijblijvend de offerte met de bevestiging van de prijs en extra informatie over het proces. Ben je akkoord, dan kun je overgaan tot het verstrekken van de opdracht en gaan wij we samen aan de slag en dat allemaal binnen een paar uur.

Animatie kort

30 seconden
1299
 • Duur animatie max. 30 seconden
 • Kort maar krachting
 • Inclusief professionele voice-over
 • Inclusief muziek en geluidseffecten
 • Met ondertiteling (indien gewenst)
 • 10 werkdagen na akkoord script
 • Inclusief 2 revisie rondes

Animatie regulier

60 seconden
1599
 • Duur animatie 30 - 60 seconden
 • Na 60 seconden € 150,= per 10 sec.
 • Inclusief professionele voice-over
 • Inclusief muziek en geluidseffecten
 • Met ondertiteling (indien gewenst)
 • 10 werkdagen na akkoord script
 • Inclusief 2 revisie rondes
Populair

Animatie lang

120 seconden
2299
 • Duur animatie 120 seconden
 • Na 120 seconden € 150,= per 10 sec.
 • Inclusief professionele voice-over
 • Inclusief muziek en geluidseffecten
 • Met ondertiteling (indien gewenst)
 • 15 werkdagen na akkoord script
 • Inclusief 2 revisie rondes

Uit welke animatiestijlen kun je kiezen?

Bij Jakkes Animatiestudio hebben we drie stijlen, waarin we animeren: Cartoon, Graphic en Whiteboard. Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken, die we hieronder toelichten. Op basis van afzender, ontvanger en boodschap zoeken we samen met jou naar de perfecte animatiestijl. Een animatie laten maken, was nog nooit zo eenvoudig!

Stijl 1 - Cartoon

Voorbeeld Cartoon animatie Jakkes Animatiestudio
Een veel gebruikte stijl is de cartoon animatie. Hierbij zijn de karakters erg gedetailleerd en dat geldt ook voor de omgeving, waarin ze zich begeven. Deze stijl kan zakelijk gebruikt worden, maar kan ook voor een boodschap met een knipoog.

Stijl 2 - Graphic

Voorbeeld Graphic animatie Jakkes Animatiestudio

De graphic animatiestijl wordt veel gebruikt voor een zakelijke boodschap. De karakters en de setting zijn iets minder gedetailleerd, dan bijvoorbeeld bij de cartoonstijl. De stijl wordt vaak ook gebruikt, omdat het goed te combineren is met bijvoorbeeld foto’s en video’s. 

Stijl 3 - Faceless

Animatiestijl faceless

Faceless is een nieuwe stijl. Een stijl in ontwikkeling, maar die steeds populairder wordt. Deze animatiestijl heeft veel mogelijkheden, want bij deze stijl is de sky echt the limit! Bijzondere kleuren van personages, genderneutraal: dat kan allemaal bij Faceless. 

Stijl 4 - Whiteboard

Voorbeeld Whiteboard animatie Jakkes Animatiestudio

Whiteboard animatie is een populaire stijl, die steeds meer wordt toegepast. De zwart-wit animatie wordt veel ingezet in plaats van een infographic. Een zeer vergelijkbare stijl, waarbij ook bewegende beelden en leuke effecten mogelijk zijn.

Jakkes - Whiteboard animaties
Whiteboard animatie laten maken

Voice-over & geluid

Voice-over voor animatie

Een animatie is niet af zonder een professionele voice-over! Jakkes Animatiestudio werkt samen met een grote groep voiceovers en stemacteurs om de animaties in te spreken. Nadat we het script hebben uitgewerkt, komen we met een passend voorstel voor de voice-over. Na overleg komen we tot een definitieve keuze.

Achtergrondmuziek & geluidseffecten

Afhankelijk van de animatie wordt er ook achtergrond muziek toegepast en wordt er gebruik gemaakt van subtiele geluidseffecten. Deze muziek wordt door ons geselecteerd en voorgelegd, in verband met auteursrechten is het niet mogelijk om zelf muziek aan te dragen van bijvoorbeeld bekende artiesten.

Ondertiteling bij animatie

Animaties kun je ook laten voorzien van ondertiteling, waardoor de animatie nog toegankelijker wordt. Niet alleen voor doven en slechthorenden is ondertiteling belangrijk. Ondertiteling zorgt er ook voor dat je animatie beter en langer bekeken wordt op social media en wordt een animatie beter vindbaar voor zoekmachines. 

Wil je een animatie laten maken? Zoek niet verder, je bent bij Jakkes Animatiestudio aan het juiste adres!

Je wilt graag nog extra informatie over het laten maken van een animatie? Bel dan 074 7002703 of ga naar onze contactpagina en we vertellen je graag meer. Wij bedanken o.a. Vitanique en Elproma voor het mogen gebruiken van hun animaties bij voorbeelden animaties.

Jakkes, bril kapot? Is animatie laten maken nog wel te lezen?