Logo Jakkes Animatiestudio- animeren met passie

Iedereen moet communicatie van de overheid kunnen begrijpen. Dit blijkt in de praktijk toch vaak lastiger dan gedacht. Hoe zorg je ervoor, dat de informatie voor iedereen toegankelijk is? Een boodschap in Jip-en-Janneketaal? In de praktijk blijkt dit vaak niet de oplossing!

Participeren? Jip-en-Janneketaal niet de oplossing

Een boodschap in Jip-en-Janneketaal bestaat vaak uit korte woorden en zinnen. De gedachte hierbij is, dat de informatie hierbij makkelijker te verwerken is door de lezer. Maar Jip-en-Janneketaal betekent niet automatisch, dat de tekst ook meteen duidelijker wordt. Het gevaar is namelijk, dat de tekst zijn structuur verliest en de rode draad in het verhaal verdwijnt. Daarnaast bereik je een grote groep mensen ook met Jip-en-Janneketaal niet, want 18% van alle mensen in Nederland heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Participeren? Gebruik van animaties

Veel overheidsinstellingen worstelen daarom met dit vraagstuk. Hoe kun je een boodschap toegankelijk maken voor iedereen en ook zorgen dat de boodschap overeind blijft staan? Een animatie kan hierbij een oplossing zijn. De animatiebeelden zorgen voor extra ondersteuning voor de ontvanger en hierdoor verliest de boodschap zijn structuur en kracht niet.

Meer weten over participeren en het gebruik van animaties? Bel 0548 548212 en we vertellen je graag meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *